Zalăul va avea reprezentant la Jocurile Olimpice de la Londra

 

Într-o perioadă în care atletismul sălăjean se află într-un con de umbră, Zalăul se poate mândri că va avea un reprezentant la Jocurile Olimpice de la Londra. Este vorba de Cristina Casandra Iloc, atletă originară din Zalău, descoperită de profesorul Teodor Bidian. Atleta a început atletismul la Clubul Sportiv Şcolar Zalău, la scurt timp, după obţinerea unor rezultate deosebite, fiind transferată la Clubul Sportiv Municipal „Armătura” Zalău. Pentru CSM „Armătura” Zalău a cucerit o serie de medalii la competiţiile naţionale şi internaţionale, după care, în urma căsătoriei cu Silviu Casandra, sportiva s-a transferat la CSM Suceava, avându-l antrenor chiar pe soţul ei.
Cristina Casandra a fost prezentă şi la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, cea de la Beijing, clasându-se pe poziţia a V-a în proba de 3.000 de metri obstacole.
În urmă cu doi ani, atleta zălăuancă a devenit mamică, însă la scurt timp şi-a reluat antrenamentele, îndeplinindu-şi baremul A pentru Jocurile Olimpice de la Londra, unde va concura tot în proba de 3.000 de metri obstacole.
În 1996, Cristina Casandra şi antrenorul ei, Teodor Bidian, au devenit cetăţeni de onoare ai municipiului Zalău, după ce atleta câştigase medalia de bronz la Campionatul Mondial rezervat juniorilor, în proba de 5.000 de metri.
Iniţial, sportiva zălăuancă avea stabilit ca obiectiv repetarea performanţei din urmă cu patru ani, de la Beijing, dar din cauza unei accidentări, obiectivul a fost schimbat, aceasta propunându-şi împreună cu antrenorul şi soţul ei calificarea în finala probei.

Leave a Comment